Elpatio Rakeback

Elpatio er bloggen til alle, der ønsker at lære mere om kunsten at spille poker. Her vil vi komme med masser af indlæg om poker og diverse andre emner indenfor online spil. Vi håber at samle en masse information om poker spil og løbende holde læsere opdateret med ting fra poker livet.

Den grundlæggende ide bag Elpatio er en poker blog af pokerspillere til pokerspillere. Dette kan forhåbentlig hjælpe både nybegyndere og mere rutinerede indenfor poker, der søger nye perspektiver på deres spil eller leder efter nye steder at spille.

Bloggen vil handle om alt fra online poker tilbud til beretninger fra live poker turneringer i Danmark og udlandet. En stor del af fokus vil desuden blive rettet mod poker strategi, hvor spillere kan finde nyttige tips til deres spil og få en bedre forståelse for de forskellige poker varianter.

Vi vil gøre alt for at skabe en spændende blog med masser af gode poker debatter. Ydermere er vi altid på udkig efter en god poker bonus til vores læsere, og du vil løbende finde information om spændende kampagner fra pokersider.

Der vil tider også komme andre emner på banen, da vi selvfølgelig ikke kan lade en god casino bonus eller et sports betting tip gå til spilde. Så husk endelig at tjekke siden løbende, man ved jo aldring hvornår det næste spændende tilbud kommer.

 

Om Poker Rakeback

Vi har efterhånden nogle år på bagen som poker-blog, og da vi første gang begyndte at skrive om poker her på Elpatio.dk, var det poker rakeback, som var det helt store i online pokerverdenen.

Du har sikkert hørt om rakeback, men det er faktisk en uddøende ting i det danske marked. Der er ikke længere de vilde rakeback-aftaler at hente på nettet, og det skyldes, at den danske stat nu skal have en større del af kagen, end de lande poker siderne havde licens hos i gamle dage.

I gamle dage var det meget udbredt i Danmark at spille poker hos poker sider med licens udenfor EU, fordi man blev tilbudt store rakeback-aftaler, men desværre også lyssky omstændigheder.

Nu om dage spiller 99% af alle danskere hos de bedste poker sider, hvor der selvfølgelig er dansk licens og skattefrie gevinster. Du får dog ikke den vilde rakeback længere, men du får til gengæld en masse fede kampagner og tilbud løbende, som har vist sig at være en bedre løsning for online poker som helhed, end den knastørre rakeback, som viste sig at være rigtigt dårligt for pokerøkonomien som helhed.

 

Bonusser og VIP er bedre end Rakeback

Hvorfor var rakeback dårligt for pokerøkonomien? Det var det fordi, de største pokerhajer – som i forvejen tjente styrtende med penge på at vinde i poker – fik den største del af kagen, når poker siderne betalte penge tilbage til spillerne.

Nogle spillere fik helt op til 70% rakeback, hvilket betød, at de sad på 24 borde ad gangen hos PokerStars for at generere så meget rake som muligt. De spillede som robotter og “ødelagde” spillene ved at lænse alle nye spillere for penge, nærmest før de fik sig sat ned. Samtidigt var der ikke mange kampagner og tilbud målrettet de helt nye og uøvede spillere, fordi størstedelen af kagen som bekendt gik til hajerne. Man ville gerne sørge for at trække de mest aktive spillere tilbage igen og igen, og sørge for at de fortsatte med at betale tusindvis af dollars i rake hver måned. Desværre glemte man lidt de helt nye spillere i jagten på “de største kunder”, og nu synes poker siderne omsider at have forstået at mange bække små…

Nu om dage har poker siderne fundet ud af, at man også skal belønne de nye spillere med sjove kampagner og gode poker bonusser, for ellers kommer der ikke den mængde nye spillere til, som kræves for at holde spillene kørende.

Dette gøres primært via gennemskuelige VIP Programmer (som direkte substitut for rakeback) samt poker bonusser. Tilsammen giver VIP Programmerne og poker bonusserne de nye spillere mere gunstige forhold end de fik i sidste årti.

Heldigvis er pokerbranchen sundere i dag, end den har været længe, og det skyldes ikke mindst, at de klassiske rakeback-aftaler er erstattet med langt mere innovative tilbud til spillerne. Dermed ser online poker ud til at leve mange år endnu, til glæde for alle os der elsker at kunne spille poker, når vi har lyst.