Sådan ser det ud for dansk tennis i øjeblikket

Dansk tennis har stort set aldrig været bedre, end det er lige i øjeblikket. Caroline Wozniacki er på toppen af sit spil, efter at hun tidligere på året vandt sin første Grand Slam nogensinde, og dermed også den første danske grand slam i single tennis.

Caroline Wozniacki steppede virkelig op i sit spil i slutningen af 2017, hvor hun afsluttede med at vinde WTA Finals i Singapore. Hun fortsatte sit fremragende spil i Australian Open, hvor hun blev den første dansker til nogensinde at vinde en Grand Slam i en single turnering.

Miss Sunshine som Caroline også kaldes, er i øjeblikket rangeret som nr. 2. på WTA Ranglisten bag Simona Halep. Wozniacki er dog nr. 1. på ranglisten over Road To Singapore, som er kvindernes sæsonfinale.

Hvordan ser det ud hos mændende?

Tager vi et kig hos herrerne i herretennis, så har Danmark desværre lang vej igen. Danmarks bedste tennisspiller er Frederik Løchte Nielsen, der nok ikke har mange sæsoner igen. Løchte formåede dog at hente karrierens største triumf, da han sammen med doublemakkeren Jonathan Marrey vandt Wimbledon i double.

Kigger vi på nr. 2. på listen finder vi Mikael Torpegaard, men det er nr. 3. på listen der ser rigtig spændende ud. Holger Vitus Nødskov Rune er allerede rangeret som Danmarks 3. bedste tennisspiller og han er fra årgang 03. Han er altså blot 15 år.

Andre kvinder på topplan end Wozniacki?

Ser vi bort fra Caroline Wozniacki på kvindesiden, så er der en hel del point ned til de resterende danskere. Dog ser det ud til, at Danmark har ramt guldet med Clara Tauson, der blot fylder 16 senere på året.

Den unge dansker har fanget mediernes interesse, da hun fortsætter vinde med at vinde turneringer på stribe. Så sent om i april måned vandt hun sin fjerde ITF turnering hos juniorer, og spørgsmålet er derfor blot, hvornår hun skal rykke op og blive professionel tennisspiller.

Planen er, at hvis hun fortsætter sin udvikling i løbet af 2018, så går hun pro på WTA-touren allerede inden hun er fyldt 17 år.